301 redirect – kontrollera att den blev korrekt

av Kristoffer Hilarius den 23 mars 2010

i Bra tjänster,SEO

301redirect_logoOm du av någon anledning byter URL på en sida på din sajt bör du vidarebefordra eventuella besökare av den gamla sidan till den nya. Att vidarebefordra en besökare av en sida till en annan kallas för en redirect och det finns ett antal olika sätt att göra dessa redirects på.

Det bästa sättet, sett från ett SEO-perspektiv, är att göra en 301 redirect. En 301 redirect säger att den gamla sidan inte längre finns och att den permanent ersatts av den nya. Genom att göra en 301 redirect vidarebefordrar exempelvis Google den eventuella länkkraften som den gamla sidan hade till den nya vilket minskar risken att du tappar positioner i det organiska sökresultatet. Tyvärr gör många fel och använder sig av andra typer av redirects vilket kan innebära att mycket av jobbet med sökmotoroptimering går förlorat.

Att kontrollera vilken typ av redirect man gjort från en gammal sida kan vara lite knepigt. Därför har Pineberry precis lanserat en ny tjänst som heter 301redirect.se. Här kan du enkelt se vilken typ av redirect en sida har och till vilken sida som besökaren vidarebefordras till. Det finns även mer information om andra typer av redirects och rekommendationer om när det kan vara lämpligt att använda sig av exempelvis en 302 redirect.

Testa gärna verktyget som är helt gratis. Om det dyker upp några frågor eller funderingar så tveka inte att kontakta oss på Pineberry.

Liknande inlägg:

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Hanna W juli 7, 2010 kl. 7:26

Jag vill gärna ha lite mer hjälp med redirectsen… det är inte helt enkelt!

Svara

Kristoffer Hilarius juli 7, 2010 kl. 7:29

Inga problem, vi fixar det.

Svara

Lämna en kommentar