Alibaba hjälper dig hitta kinesiska leverantörer

av Kristoffer Hilarius den 20 juni 2010

i Bra tjänster,E-handel

alibaba_logoAtt varor produceras galet billigt i Kina har allt fler blivit medvetna om. Det är dock inte bara att plocka upp telefonen och ringa Kina och be om en leverans. Det finns emellertid flera tjänster som kopplar samman köpare med leverantörer i Kina. Den marknadsledande tjänsten på detta område är Alibaba.com med 40 miljoner registrerade användare och över 5000 leverantörer. Här kan du hitta kinesiska producenter av i princip vad som helt inom elektronik, heminredning, konfektionsvaror med mera med mera och priserna är i regel löjligt låga.

Jag har provat att beställa varor från leverantörer som finns representerade på Alibaba vid ett par tillfällen och jag har vänner och bekanta som säljer varor som uteslutande är producerade i Kina. Det är omöjligt att säga att alla leverantörer som finns representerade på Alibaba är seriösa men jag har enbart haft positiva erfarenheter även om det blivit lite strul med tullen ett par gånger.

Några saker jag skulle vilja tipsa om innan du gör en beställning från Kina:

  • Börja med att maila ett par frågor. Får du inget svar inom ett par dagar så är det antagligen bättre att fortsätta leta.
  • Be om att få göra en provbeställning. Många leverantörer har ett krav på ett visst antal beställda varor. Det brukar dock fungera att få göra en mindre initial beställning. Om du får nej på en sådan förfrågan rekommenderar jag att du letar vidare.
  • Överväg båtfrakt. Gör du en mindre beställning för att testa varorna/leverantören kanske det funkar med flyg men det kommer antagligen bli ganska så dyrt.
  • Allt annat lika välj en leverantör som har ”Gold Supplier” status på Alibaba.

Har du själv använt dig av Alibaba och beställt varor från Kina får du gärna dela med dig av dina erfarenheter genom att skriva en kommentar nedan.

Liknande inlägg:

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Nisse Hemsida maj 26, 2011 kl. 17:39

Jag har själv beställt örhängen från alibaba (eller via en leverantör som jag hittade där då givetvis). Fungerade kanon. Brukar ofta surfa runt där och leta prylar som kan vara intressanta att sälja 🙂

Dock är det ju givet en stor risk att skicka pengar, i regel betalar man ju först, men så bör man lägga beställningar så att man har råd med 2 misslyckade beställningar utan att det krashar hela idén som man har, lägga alla ägg i samma Alibaba-korg är nog ingen bra idé

Svara

Kristoffer Hilarius maj 26, 2011 kl. 18:42

En provbeställning för att testa leverantören är nog alltid att rekommendera.

Svara

Lämna en kommentar