Camtasia bildskärmsinspelning

av Kristoffer Hilarius den 06 januari 2010

i Bra tjänster

Jag har tidigare jobbat med affärsutveckling på ett företag som tillhandahåller en online tjänst för bokningar av transporter. Väldigt många företag registrerade sig för tjänsten men inte alla började använda sig av den. Därför brukade vi, via mail, skicka lite tips till inaktiva kunder på hur man kommer igång. I mailet fanns det även länkar för att ladda ner en manual samt en länk för att se en demofilm över hur tjänsten fungerade.

Relativt få av de mottagare som öppnade mailet laddade ner manualen (det gick att följa upp med hjälp av statistik från Mailchimp). Däremot var det väldigt många som valde att gå vidare och se demofilmen. Detta kan tyckas ganska anmärkningsvärt men jag tror faktiskt att jag själv hellre går vidare och ser en demofilm på ett par minuter än att ladda ner en manual.

Camtasia StudiosI de flesta fall var det jag som gjorde dessa demofilmer och det program jag använde heter Camtasia Studio. Detta är ett program som jag känner att jag verkligen kan rekommendera. Med hjälp av Camtasia kan du ”filma din bildskärm” samtidigt som du navigerar och illustrerar din tjänst. Du kan sedan sammanfoga flera klipp och lägga till förklarande texter, zoomningar och mycket annat. Vill du vissa upp delar av en PowerPoint-presentation i din demo finns det en separat ”plugin” för detta och du kan relativt enkelt att lägga till ljud till din film.

Att göra själva inspelningen från din bildskärm kommer du kunna komma igång med på stört. Det kan dock krävas lite tid för att kunna bemästra alla redigeringsmöjligheter som finns i Camtasia Studio. Det finns en väldig massa effekter som du kan lägga in i din film men även om det kan vara ganska kul att experimentera lite tycker jag för det mesta att ”less is more”.

När du regisserat ihop din första film kan du sedan exportera den i ett flertal olika format. Oavsett vilket format du väljer brukar den exporterade filen tyvärr blir ganska stor men att hosta den på YouTube kan för vissa kanske vara ett alternativ.

Så om du har en tjänst online som du vill illustrera för dina besökare/kunder tycker jag definitivt du ska testa programmet Camtasia Studio. Programmet är förvissa ganska dyrt ($299) men du kan ladda ner det gratis under en trialperiod så är du kvick hinner du få ihop din demofilm innan du behöver betala för programmet.

Liknande inlägg:

Lämna en kommentar