Cool people don’t Twitter

av Kristoffer Hilarius den 24 februari 2010

i Reflektioner

TwitterJag brukar gilla att prova nya tjänster och Twitter är inget undantag. Jag har dock inte fastnat i Twittrandet. Kanske är det helt enkelt så att jag inte har något intressant att Twittra om men jag ser heller ingen större nytta i att följa andras Tweets.

Bloggar jag gillar följer jag via RSS och privatpersoner som meddelar var dom käkar lunch etc känns faktiskt ganska ointressant, i alla fall för mig. Summa summarum, Cool people don’t Twitter!

Liknande inlägg:

{ 3 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Michael Wahlgren februari 26, 2010 kl. 21:53

Håller helt med. Min känsla är att Twittrandet är något som kommer att klinga av. Det kommer säkert finnas kvar i någon form men intresset för vad ens vänner käkar till lunch kommer inte bestå. Om det ens finns idag. Jag twittrar inte själv men många i min närhet kör hårt och det är tydligt bland dem att intresset ligger i att producera Twittret, inte allt följa och läsa andras twittrande.

Svara

Anna-Carin juni 30, 2010 kl. 7:19

Även om det säkerligen finns en bra tanke bakom Twittrandet, så anser jag nog att informationsflödet blir allt sämre på grund av detta. Dessutom så har twitter en tendens att i många fall bli väldigt internt, vilket gör det hela ännu mer ointressant för allmänheten. Må hända att bloggar i allmänhet inte fyller ett specifikt syfte, men betydligt mer än vad Twitter gör. Man undrar ju vad som kommer hända i framtiden. Kommer vi kryptera fram vår kommunikation i små rebusar? Någon måtta får det väl ändå vara.

Svara

Aaron juni 30, 2010 kl. 7:40

Jag håller absolut med om att tjänsten Twitter har sina nackdelar. Det finns många funktioner som saknas för att den ska slå stort, och jag är tveksam till om de satsar helt rätt i den utveckling de gör. Jag tror att den enda anledningen till att så många använder just Twitter istället för andra liknande tjänster är just att så många använder den.
Men jag är också övertygad om att det faktiskt finns en vilja att kommunicera på det sättet. Det finns en väldigt sympatisk tanke i grunden, att kunna ha personliga kontakter och samtidigt crowd sourcea så gott som allt. Personliga och offentliga diskussioner är bra. Det ger andra personer nya intryck och tankar, och jag är övertygad om att det sättet att kommunicera kommer att överleva, även om just Twitter skulle dö ut.

Svara

Lämna en kommentar