Favicon fixad

av Kristoffer Hilarius den 26 december 2009

i Webbutveckling

Sitter fortfarande och fixar med översättning av temat till denna blogg samt lite annat småpyssel. Jag har nu även fått upp en favicon (kanske inte den hetaste). Om du inte vet vad en favicon är så är det ikonen som visas till vänster i adressfältet. Den visas även på flikarna (om du använder en webbläsare som stödjer flikar vilket du förhoppningsvis gör) samt i listan för bokmärken.

Trots att detta kan tyckas vara en petitess så måste jag medge att jag stör mig på sajter som inte lägger till en favicon. Det känns så trist att bara se det tomma dokument som visas om ingen favicon finns.

Om du nu inser att din sajt faktiskt inte har en favicon så tycker jag att du ska lägga till en illa kvickt. Om du vill att den även ska visas i äldre versioner av IE så behöver ikonen vara i ”.ico format”. Det finns flera sajter där du kan skapa ikoner i  ”.ico format” från bilder i formaten gif, jpg, png och bmp.

Jag har valt att lägga denna post i kategorin ”Webbutveckling”. Jag är på inget sätt en webbutvecklare men meckar en hel del själv med de sajter som jag administrerar så förhoppningsvis kan jag dela med mig av något intressant för er som är ”amatörkodare” liksom jag.

Liknande inlägg:

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Nicolas Zander december 27, 2009 kl. 18:37

”God is in the detail” som det heter. Faviconer är ett måste om man vill va seriös.

Svara

Lämna en kommentar