Google Buzz

av Kristoffer Hilarius den 10 februari 2010

i Bra tjänster

Igår lanserade Google sin senaste tjänst, Google Buzz. Använder du Gmail kommer du få en uppmaning att fortsätta till Buzz nästa gång du loggar in på ditt Gmail-konto. Ignorerar du uppmaningen kommer du att se en flik med namnet Buzz under din inkorg.

buzzJag blev självklart nyfiken och skapade en offentlig profil och postade min första Buzz. Rent spontant påminner Google Buzz en hel del om Twitter då du uppmanas att dela med dig av dina tankar i kortare meddelanden. Till skillnad från Twitter kan du dock dela med dig av bilder och video. Dina närmaste kontakter finns redan via dina tidigare e-postmeddelanden och chatter från Gmail. Google Buzz har från dag 1 stöd för integration med bland annat Picasa, Google Reader, Flickr, Twitter och statusmeddelanden för chatt i Google.

Buzz är tveklöst ett sätt för Google att försöka slå sig in på marknaden för sociala tjänster och ta upp konkurrensen med framför allt Facebook och Twitter. Med tanke på hur många användare Gmail har idag tillsammans med att det är just Google som står bakom tjänsten får mig att tro att Buzz kommer bli mycket intressant att följa.

Vill du följa mina Buzz (hur säger man Buzz i plural?) använder jag mail-adressen k.hilarius@gmail.com.

Liknande inlägg:

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Sjöberg mars 28, 2010 kl. 15:54

Tjena!
Vad har du kommit fram till när det gäller googles tjänst buzz?

Är det något att ha? Har själv tänkt att avända det men det känns som en smula omodernt med tanke på hur länge dom andra sociala medierna har hållit på som t.e.x. facebook och f-book är inte så lätta att klå heller med tanke på hur stora marknadsandelar dom hunnit skrapa till sig…

Vänlig hälsning
Sjöberg

Svara

Kristoffer Hilarius mars 28, 2010 kl. 17:46

Ska jag vara helt ärlig så har jag inte tittat så mycket mer på Buzz. Personligen tycker jag dock att det ska bli intressant att se hur Google kommer försöka ta en del av kakan gällande sociala medier. De finns nog en stor chans att Buzz kommer utvecklas ganska radikalt den närmsta tiden om Google verkligen gör ett försök att ta upp kampen med Facebook och Twitter.

Svara

Lämna en kommentar