Hyra film på nätet

av Kristoffer Hilarius den 26 februari 2010

i Bra tjänster

HeadwebJag har i en tidigare post skrivit om min stora glädje när jag äntligen fick en inbjudan till Voddler. Tyvärr var tjänsten en stor besvikelse och för närvarande ligger tjänsten helt nere. Av kommentarerna till inlägget att döma så är jag inte ensam om att vara besviken på den minst sagt hypade Voddler-tjänsten. En av de som kommenterade mitt tidigare inlägg rekommenderade dock en liknande tjänst från Headweb. Jag kände igen namnet från Internetworlds ranking av Sveriges 100 bästa sajter och mycket riktigt kom Headweb på tredje plats och vann utmärkelsen ”Sveriges bästa underhållningssajt” 2009.

Headweb skiljer sig till viss del från Voddler i och med att man hyr film på nätet för att sedan se den i sin webbläsare. Spontant tycker jag att priset på 39 kr för en film kanske är aningen för dyrt men jag beslutade att prova tjänsten. Headweb har valt att använda sig av Silverlight. Jag har svårt att säga om det är bättre eller sämre än Flash men tyvärr finns det nog en liten risk för att vissa besökare ”drar sig” för att ladda ner ytterliggare ett program. Själv hade jag inte Silverlight på min hemdator men själva installationen gick väldigt smidigt.

Urvalet av filmer var helt ok men jag hade gärna sett lite äldre klassiker. Till slut föll valet av film på ”Brüno”. Jag gillade ”Borat” skarpt men hade ändå inte speciellt höga förväntningar då jag hört att ”Brüno” ska vara lite väl extrem. Att filmen var extrem (och i vissa scener riktigt osmaklig) kan jag hålla med om men jag kunde inte hjälpa att jag garvade ganska ofta.

Överlag tycker jag att Headweb känns som väldigt mycket bättre alternativ än Voddler om du vill streama film lagligt. Tyvärr tror jag att priset gör att flera kommer att fortsätta att använda det stora utbudet av gratis nedladdning.

Liknande inlägg:

Lämna en kommentar