Moveon.org – motvikt till amerikansk högerpropaganda

av Kristoffer Hilarius den 07 juni 2010

i Övrigt

Moveon.orgHittade denna bild på Facebook i ett fotoalbum från Moveon.org. Även om det inte finns så mycket komiskt med oljeutsläppet i den mexikanska golfen så måste man väl ändå få uppskatta ironin?

För er som inte känner till Moveon.org så är det en ganska kontroversiell organisation som grundades i USA 1998. Under de senaste 12 åren har Moveon.org aktivt stöttat det demokratiska partiet och en av organisationens främsta supporters är finansmannen George Soros. Utöver stödet till demokraterna har Moveon.org även attackerat flera ledande republikaner.

I filmen nedan är det ingen mindre än George Bush som attackeras. Inte så förvånande blev denna film minst sagt kontroversiell och Moveon.org beslutade, efter massiv kritik, att ta bort den från sin sajt.

Jag är väldigt fascinerad av amerikansk politik och inte minst av den ganska läskiga högerpropaganda som sprids av exempelvis Fox News och New York Post. Moveon.org har under senare år blivit något av en motvikt till denna högerpropaganda och organisationen distribuerade bland annat dokumentären ”Outfoxed”.  ”Outfoxed” är en av de bättre dokumentärer jag sett och är du det minsta intresserad av amerikansk politik och media så rekommenderar jag den starkt.

Du kan se Outfoxed : Rupert Murdoch’s War on Journalism här.

Liknande inlägg:

Lämna en kommentar