PageRank uppdaterad idag

av Kristoffer Hilarius den 03 april 2010

i SEO

google-pagerankIdag uppdaterade Google sin Toolbar PageRank och denna lilla blogg fick sig en PageRank 4. Även om det är lite kul så säger faktiskt inte PageRank speciellt mycket om en sajts styrka. Det värde som visas i Google Toolbar är till att börja med inte i realtid så en låg PageRank innebär inte automatiskt att sajten inte kan ha bra positioner i sökmotorerna.

Google har de senaste åren uppdaterat Toolbar PageRank fyra gånger per år men även dagens värde är inte speciellt aktuellt. Om du tittar på en lite mer aktiv blogg än denna kommer du antagligen se att de senaste veckornas inlägg inte fått någon PageRank. Google bestämmer med andra ord Toolbar PageRank långt innan du ser det i din webbläsare.

Ett sätt då PageRank faktiskt kan vara lite intressant är i de fall som en äldre sajt inte fått någon PageRank trots att den har flera inlänkar. Då kan det finnas skäl att misstänka att Google ser något problem med sajten och det kan vara värt att försöka lista ut vad det beror på. Hade jag exempelvis inte fått någon PageRank för denna blogg hade jag nog blivit lite konfunderad och behövt göra lite detektivarbete.

Liknande inlägg:

{ 5 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Michael Wahlgren april 4, 2010 kl. 19:53

Fick också en fyra…

Svara

Kristoffer Hilarius april 4, 2010 kl. 20:58

Jämnt skägg med andra ord 🙂

Svara

ProfsOffice april 5, 2010 kl. 18:51

’Google uppdaterar PageRanken fyra gånger per år men även dagens värde är inte speciellt aktuellt’ – Har du artiklen? tack

Svara

Kristoffer Hilarius april 5, 2010 kl. 19:21

Kände att jag behövde redigera posten lite så att det inte råder någon tvekan om att det är Toolbar PageRank som har uppdaterats. Toolbar PageRank har uppdaterats ungefär var fjärde månad de senaste åren. Den senaste uppdateringen var 31 december 2009. Google brukar aldrig gå ut i förväg och säga att de kommer uppdatera PageRanken i Toolbaren men en inte helt vild gissning är att nästa uppdatering kommer att komma i Juli.

Svara

Hanna W juli 7, 2010 kl. 7:30

Kul att jag ligger på 0

Svara

Lämna en kommentar