Plugin till WordPress för 301 redirect

av Kristoffer Hilarius den 21 december 2011

i SEO

Fick nyligen en fråga från en kompis som lanserat en ny sajt i WordPress och var lite orolig för att den nya sajten skulle tappa sina positioner i sökresultaten på sökordet “Effektmätning”. Jag försökte då förklara att de var viktigt att de gjorde 301 redirects från de gamla sidornas URL:er till motsvarande URL:er på den nya sajten.

Att göra korrekta redirects när man byter URL-struktur är extremt viktigt om man ska behålla sina positioner i sökresultaten men för många räcker det inte med att veta att man bör göra det, det är även nödvändigt att veta hur man göra det.

Personligen tycker jag det kan vara lite knepigt att mecka runt med redirects direkt i .htaccess-filen så jag tipsade om ett plugin till WordPress som heter Redirection. Med detta plugin kan i stort sett vem som helst ordna sina 301 redirects. Skriv bara in den gamla URL:en och till vilken sida den ska redirectas till. Sen finns det även en hel del intressant statistik till pluginet, exempelvis går det att se hur många som försökt nå sajten på de gamla URL:erna.

Så har du en sajt i WordPress och vet att du har en massa gamla sidor som ligger och skräpar kan jag varmt rekommendera detta plugin.

Slutligen passar jag även på att tacka min gamla kollega Aaron som var den som initialt tipsade mig om detta plugin.

Liknande inlägg:

{ 5 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Andreas december 21, 2011 kl. 17:32
Kristoffer Hilarius december 21, 2011 kl. 19:03

Rätt ska vara rätt 🙂 Nu med sanktionerad logo.

Svara

Helgesen Piteå januari 4, 2012 kl. 15:48

Skriver denna plugin till .htaccess filen? eller styrs det bara från WP?

Svara

Kristoffer Hilarius januari 4, 2012 kl. 15:51

Bra fråga. Ska jag vara helt ärlig vet jag inte 🙁

Svara

Johannes februari 22, 2012 kl. 16:45

En redirect som inte är korrekt i .htaccess måste ju ge mycket sämre effekt en en perfekt seo-mässiga 301a i .htaccess’en? eller har jag fel. Det är ju för övrigt inte många radera kod man måste smacka in i htaccess’en för att det ska fungera korrekt, det borde ju alla klara.

Svara

Lämna en kommentar