Relaterade poster i WordPress

av Kristoffer Hilarius den 02 januari 2010

i Mitt bloggande

Similar PostsOm du bloggar och använder WordPress skulle jag vilja passa på att rekommendera en plugin som heter Similar Posts. Det är en plugin som hjälper dig att automatiskt korslänka mellan dina poster i din blogg. Detta är bra av flera anledningar. För det första hjälper du dina besökare att hitta liknande inlägg som det inlägg de precis har läst. Har det hittat till din blogg via Google kanske de inte hittade precis det som de letade efter men eventuellt finns denna information på din blogg. Med hjälp av Similar Posts visas automatiskt länkar till relaterade poster på din blogg vilket hjälper dina besökare samtidigt som det ökar möjligheterna att du behåller dem ett tag till på din blogg. En annan fördel med denna plugin är att korslänka mellan relaterade poster är värdefullt sett från ett SEO-perspektiv.

Jag har inte skrivit speciellt många poster i denna blogg än så länge men har ändå valt att installera pluginen Similar Posts.  Under inställningarna till Similar Posts kan du välja hur många relaterade poster du vill visa och var du vill visa dem i din blogg. Jag har valt att visa maximalt tre ”Liknande inlägg” direkt efter mitt inlägg. Det går också att placera länkarna till relaterade poster i en widget eller till och med i din feed.

Du kan ställa in så att du visar relaterade poster baserat på kategori, taggar, titlar etc. Du kan till och med ställa in en relativ fördelning mellan de olika faktorerna som avgör vilka relaterade poster som ska visas. Eftersom jag inte skrivit speciellt många poster har jag valt att visa poster som är skrivna inom samma kategori.

Liknande inlägg:

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Rasmus december 7, 2011 kl. 9:42

Har länge letat efter ett sånt här plugin. Har startat upp en artikelkatalog och skulle gärna vilja visa artiklar som är relaterade till just den artikeln man läser. Ifrån samma kategori så att säga.

Ska testa att installera similar posts pluginet 🙂

Svara

Lämna en kommentar