Twitter spam

av Kristoffer Hilarius den 15 augusti 2012

i Övrigt

Sakta men säkert har jag blivit mer och mer beroende av Twitter. Ska jag vara helt ärlig är jag inte speciellt aktivt när det gäller egna tweets utan använder Twitter mer som en källa för att hålla mig ajour inom de områden som intresserar mig.

Bristen på eget engagemang ger mig lite dåligt samvete men jag lovar att bättra mig.

En av de hashtaggar som jag följer med lite extra intresse är #ehandel. Just denna hashtag har blivit helt sönderspammad de senast dagar av lättklädda damer (se skärmdump från TweetDeck till vänster).

För mig är denna typ av spam nytt och jag är minst sagt förbryllad över hur det går till rent tekniskt. Oavsett vad detta lättklädda damer har för budskap vill jag ha tillbaka min kära #ehandel och spamanmäler alla tweets med en bild som visar lite hud. Jag har själv uppmanat andra att spamanmäla men jag har ingen aning om det hjälper.

Så ni erfarna Twittrare, hur rensar man upp en sönderspammad hashtag?

Liknande inlägg:

{ 3 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Kristoffer augusti 15, 2012 kl. 22:26

Jag har också spamanmält väldigt många idag. #ehandel är dessvärre inte den enda taggen som drabbats.

Svara

Kristoffer Hilarius augusti 15, 2012 kl. 22:28

Vad är din erfarenhet av att spamanmäla? Hjälper det?

Svara

Kristoffer augusti 16, 2012 kl. 8:11

Nja, jag vet inte riktigt. På de hashtaggar jag följer så är den här mängden spam en ganska ny företeelse. Framtiden får utvisa om det har någon effekt.

Man kanske kan få spammarens konto avstängt, men jag antar att det krävs att fler än en användare rapporterar? Men de som spammar skapar nog nya konton i snabbare takt än man hinner anmäla är jag rädd för 🙂

Svara

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }