Uppdaterat till WordPress 3.1

av Kristoffer Hilarius den 27 februari 2011

i Mitt bloggande

Jag har nu uppdaterat till WordPress 3.1 på denna blogg. Normalt brukar jag vara lite nojig över att uppdatera när det släpps en ny version och denna uppdatering var faktiskt den första jag gjort sedan jag uppdaterade till 3.0.  Även denna gång gick det snabbt och felfritt och jag borde nog acceptera att de nödvändigtvis inte behöver gå åt helvete när man uppdaterar något i WordPress.

Nåväl, de mesta i denna uppdatering var som vanligt saker “under huven” vilket jag har ett begränsat intresse av (se nyheterna i WordPress 3.1 här). En ny funktion gällande internlänkning fångade dock mitt intresse direkt. När du skriver en ny post och vill länka till en tidigare publicerad post kan du nu välja att länka till befintligt innehåll. Väldigt smidigt även om om jag upplever att sökfunktionen är ganska seg. Oavsett den bristfälliga sökfunktionen tror jag att denna funktion kommer spara väldigt mycket tid för bloggare som använder sig av WordPress.

Internlänkning i WordPress 3.1

Internlänkning i WordPress 3.1

Ovan ser du en skärdump av hur det nu går att leta efter gamla poster att internlänka till. Så även om du inte intresserar dig för sakerna “under huven” tycker jag att du ska samla mod och uppdatera till den senaste versionen.

Liknande inlägg:

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Kvinnokarl februari 28, 2011 kl. 9:10

Det jag gillar allra mest med den 3.1 är att man lagt till en meny längst upp på sidorna om man är inloggad, med direktlänkar till att skriva nytt inlägg, till panelen och så vidare, precis som man haft på wordpress.com ganska länge.
Då slipper man skriva in /wp-admin i adressfältet. Inte så jättejobbigt kanske, men allt som gör saker enklare är ju bra!

Svara

Kristoffer Hilarius februari 28, 2011 kl. 9:34

Noterade det nu. Inte så dumt även om det kanske inte är något som jag direkt saknat.

Svara

Lämna en kommentar