WordCamp Stockholm

av Kristoffer Hilarius den 24 oktober 2010

i Övrigt

WordCamp StockholmNu i helgen arrangerades Sveriges första WordCamp på Tekniska museet i Stockholm. Så vad är då ett WordCamp? Enkelt förklarat en konferens om WordPress men även en möjlighet för eldsjälarna inom WordPress-communityt att träffas och tillsammans förbättra WordPress.

Jag skulle inte kategorisera mig som en ”eldsjäl” när det gäller WordPress. Jag kan på sin höjd ändra lite i stylesheetet och installera ett och annat plugin. Jag är dock en stor fan av WordPress och konceptet Open Source. Därför tyckte jag det var lite extra kul att Pineberry, företaget jag jobbar för, var en av sponsorerna till WordCamp. Detta gav mig även en ursäkt till att bege mig till Tekniska museet under lördagen.

Väl där lyssnade jag bland annat på Nikke Lindqvist som beskrev de största problemen med WordPress när det gäller sökmotoroptimering. Om du själv driver en WordPress-blogg (eller sajt) kan jag rekommendera en post som min kollega Magnus Bråth har skrivit på Sökmotorkonsult.se. Posten beskriver hur Sökmotorkonsult.se, som är en WordPress-blogg, har optimerats.

OBS! Jag är fullt medveten om att denna blogg har flera ganska allvarliga brister när det gäller sökmotoroptimering.

Jag lyssnade även på lite mer tekniska föredrag om bland annat Child Themes. Ska jag vara helt ärligt var det mesta ganska kraftig överkurs för mig men det var ändå intressant att vara på plats. Själv begav jag mig hemåt redan på eftermiddagen. WordCampet har dock pågått hela helgen och mellan lördag och söndag hölls det även ett natthack för det riktigt sanna entusiasterna.

Själv spenderade jag den natten på krogen vilket antagligen är anledningen till att jag aldrig kommer bli mer än en novis när det gäller WordPress.

Liknande inlägg:

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Olof oktober 25, 2010 kl. 16:41

Var själv inte på Wordcamp men följde det en del med hjälp av Twitter. Hade man bara bott lite mer inåt landet hade jag med glädje gott på sådana här evenemang. Hoppas man har mer möjligheter i framtiden.

Svara

Lämna en kommentar