Affiliate sajt med presenttips

av Kristoffer Hilarius den 09 juni 2012

i Övrigt

Presenttipset.comPresenttipset.com är en sajt jag testat runt lite med i ett försök att tjäna lite pengar som affiliate. Just ordet ”presenttips” görs det väldigt mycket sökningar på och i kombination med mottagare/tillfälle (presenttips flickvän, presenttips mors dag etc) är det riktigt intressanta sökvolymer. Konkurrensen  i SERPen är heller inte helt galet tuff. En anledning till att konkurrensen inte är så tuff är självklart att det inte finns speciellt många attraktiva affiliate-program som passar in i detta segment. Det är ju kanske inte så populärt att ge bort ett sms-lån på mors dag.

Jag har sakta men säkert tagit mig in på topp 10 på huvudsökordet ”presenttips” vilket nu har börjat generera lite trafik. Ambitionen är även att försöka ta positioner lite längre ner i ”sökordsvansen”. Därför har jag nu börjat dela in sajten kategorier för presenttips till honom, henne, barn, födelsedagar etc. Detta innebär i sin tur att de måste produceras en massa text vilket inte är min starka sida.

Sen har vi allt meck med att sätta upp affiliate-program, bygga länkar etc. För mig råder det ingen tvekan om att det är väldigt mycket jobb för att få snurr på en renodlad affiliate sajt. Med tanke på hur utlämnad man är till hur sajten uppfattas av Google är det nog ingen bra idé att räkna med en stadig inkomstkälla men jag gör ett försök så får vi se om det går att få sig en liten utbetalning av Tradedoubler som present.

Liknande inlägg:

Lämna en kommentar