Inbjudan till Voddler i inkorgen

av Kristoffer Hilarius den 28 januari 2010

i Intressanta sajter

Så fick man en inbjudan till Voddler till slut. För er som inte vet vad Voddler är för något så är det en tjänst där du lagligt kan streama film och TV-program.  På samma sätt som Spotify behöver man en invite för att kunna ladda ner den nödvändiga programvaran och idag fick även jag en.

voddler

Voddler har, liksom Spotify, lyckats riktigt bra med att skapa en ”hype” kring tjänsten genom dessa invites som har varit få förunnade om man inte varit kund till Bredbandsbolaget. Till skillnad från Spotify har jag dock hört en del klagomål från de som kan använda tjänsten gällande användarvänlighet etc.

Jag har inte testat tjänsten ännu men om du har någon erfarenhet av Voddler får du gärna skriva en kommentar till detta inlägg.

Liknande inlägg:

    Inga ännu

{ 5 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Carl Oscarsson januari 31, 2010 kl. 22:45

Då jag har Bredbandsbolaget som internetleverantör lyckades jag få en invite den 16:e oktober 2009. Sedan dess har det enligt mig inte hänt så mycket. Utbudet är fortfarande lika smalt och många av de (b)filmer som låg med på ”topplistan” då ligger fortfarande kvar där.

Klienten är anpassad för att enbart visas på tv vilket betyder att man får navigera runt mha enbart tangentbordet. Uppdateringar sker numer automatiskt så fort man sätter på datorn vilket betyder att uppstarten tar lite längre tid, men inte på ett snyggt sätt utan ett fönster kommer fram som visar att Voddler dragit igång. Hur svårt kan det vara att kolla efter uppdateringar när man själv aktivt startar programmet.

En vits med Voddler är att den utnyttjar sk peer-to-peer teknik, vilket underlättar för för servrar och förbättrar tillgängligheten, men vad jag inte gillar är att Voddler tycker att man ska dela med sig av datorkraft och bandbredd hela tiden datorn är på, alltså även när man inte använder programmet. Visst går det att stänga av men det står inte om ”delning” är på eller av, så man måste göra det varje gång datorn startar för att vara säker på att den är avstängd.

Jag har sedan förra vecka avinstallerat Voddler och kommer inte att använda det igen om inte utbud och klient får sig en rejäl översyn.

Svara

Kristoffer Hilarius februari 1, 2010 kl. 18:55

Det var en rejäl sågning 🙂

Jag tröttnade faktiskt redan under själva registreringsprocessen när det visade sig att det inte gick att navigera med musen. Efter ditt omdöme överväger jag att strunta i Voddler helt och hållet. I alla fall för tillfället.

Svara

Ekke februari 2, 2010 kl. 19:31

Jag blev enormt besviken över Voddler redan vid start, filmerna stängdes av lite då och då, ingen indikation på att något buffrades och allmänt segt.

Voddler bör absolut ta åt sig all kritik, jag skulle aldrig betala för den tjänsten som den är just nu.

Svara

Johanna februari 24, 2010 kl. 9:54

Jag tyckte också att Voddler var ungefär som en stickad julklapp när man var barn. Först såg det hela väldans bright’n’shiny ut och sedan när omslagspapperet var bortslitet var det inte så himla festligt längre. Att alls lansera en betaversion av Voddler var, som vi södermalmsungar säger, kefft.

Då var jag mer imponerad av Headweb, eller vilken annan streamingtjänst som helst!

Svara

Kristoffer Hilarius februari 25, 2010 kl. 8:20

Jag har faktiskt hört flera goda omdömen om Headweb. Ska försöka prova deras tjänst när jag har tid.

Svara

Lämna en kommentar