Not so cool after all

av Kristoffer Hilarius den 29 januari 2011

i Reflektioner

Jag har tidigare delat med mig av min skepsis mot Twitter men nu måste jag faktiskt sakta men säkert krypa till korset. Jag vidhåller att mycket av twittrandet är mer eller mindre dravel men det finns faktiskt också en hel del som delar med sig av intressanta tips och åsikter vilka jag annars säkert skulle ha missat. Det stora problemet för mig är således att hitta de twittrare som faktiskt delar med sig av intessant information. Som novis i twittrande har jag nu påbörjat att “bygga upp” en lite kärna av personer/företag som jag följer. Samtidigt ger det mig lite ångest då jag inser att jag själv borde dela med mig av intressanta tips etc genom mina tweets.

Skriv gärna en kommentar nedan om du vill rekommendera någon bra person eller företag på Twitter som jag borde följa.

Liknande inlägg:

{ 11 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Jonas Lejon januari 29, 2011 kl. 19:26

Följ mig vettja! @jonasl

Svara

Stefan Nilsson januari 29, 2011 kl. 19:35

Twitter är intressant på så vis att det kräver att man följer / följs av en del människor innan man får någon nytta av det. Samtidigt måste man vara otroligt restriktiv med vilka man följer för att inte tappa kontrollen. Tidigare följde jag alla som följde mig men det blev ganska fort ohanterligt och i dagsläget följer jag 74 personer vilket passar mig ganska bra.

Svara

Kristoffer Hilarius januari 29, 2011 kl. 23:19

Jonas,

Nu följer jag dig.

Stefan,

Tror du har helt rätt i att man behöver vara ganska restriktiv med vilka man följer så att den information man faktiskt är intresserad av inte riskerar att ”försvinna” i den stora massan av information man ”utsätter” sig för om man följer väldigt många.

Svara

Erik januari 30, 2011 kl. 17:29

Mig hittar du på @bergmanel

Sen har du en bra lista med webentreprenörer här http://disruptive.nu/2010/04/24/99-svenska-webentreprenorer-pa-twitter/

Svara

Kristoffer Hilarius januari 30, 2011 kl. 18:02

Nu följer jag dig Erik. Tack för listan, ska börja beta av den nu.

Svara

Fredrik februari 8, 2011 kl. 14:51

Jag har fått sjukt mkt hjälp, tips och ideer via Twitter. Grymt för nätverkandet

Svara

Kristoffer Hilarius februari 8, 2011 kl. 20:25

Fredrik,

Jag måste medge att jag redan nu snappat upp en massa intressanta tips och och idéer genom Twitter fastän jag följer relativt få personer. Så jag håller med dig fullständigt även om jag ännu inte riktigt börja använda Twitter i ett ”nätverkande syfte”.

Svara

Olle februari 19, 2011 kl. 17:53

Jag tror det där är ett generellt problem med sociala medier.
Någon har föreslagit tumblr, men jag är inte tillräckligt insatt för att avgöra om det stämmer.

Svara

Linda februari 22, 2011 kl. 23:02

Mitt tips #1 är Använd sökrutan och sök på ord eller fraser som du är intresserad av. Jag kan söka till exempel på Storytelling eller SEO eller orten där jag bor. Eller till och med ”lunch Stockholm” eller ”lunch frilansare” om jag vill ha restaurangtips eller sällskap. Då hittar jag de senaste intressanta tweetsen om det jag sökt på – och de människor som twittrat om detta brukar ofta vara intressanta nog att följa. Man kollar deras ström av senaste tweets, så märker man ifall man får ut något eget värde av att följa dem. … fast allt det där har du väl redan upptäckt vid det här laget, antar jag.

Svara

Kristoffer Hilarius februari 22, 2011 kl. 23:23

Tack för tipsen. Jag är som sagt en nybörjare på Twitter så jag är tacksam för alla knep man kan använda sig av för att få ut det mesta av Twitter.

Svara

Seotjejen juni 8, 2011 kl. 20:10

Jag tycker tvärtom att jag följer för många intressanta personer där, vilket tar mycket tid då jag spenderar mer tid än vad jag egentligen vill på Twitter. Så spana in dem jag följer (Seotjejen heter jag även på Twitter), vettja!

Svara

Lämna en kommentar