Screaming Frog

av Kristoffer Hilarius den 08 april 2014

i Bra tjänster,SEO

Screaming Frog SEODe som är intresserade av SEO känner antagligen till verktyget Screaming Frog. För er som inte använt detta verktyg vill jag börja med att uppmana er till att inte luras av det lite märkliga namnet. Screaming Frog är ett fantastiskt verktyg som kan spara dig väldigt mycket tid när du arbetar med större sajter.

Enkelt förklarat är Screaming Frog en programvara som du laddar ner lokalt och som sedan låter dig crawla en sajts URLer. Datan kan du sedan enkelt exportera och sammanställa för vidare analys av sajtens onsite SEO. Tjänsten är gratis att ladda ner men i gratisversionen är du begränsad till att crawla 500 URLer på en sajt. Detta kan i vissa fall räcka men det är när du jobbar med större sajter som Screaming Frog verkligen kan spara dig mycket tid.

För ett tag sedan jobbade jag tillsammans med Max Hänni på ett projekt där Screaming Frog var helt ovärderligt. Hade det inte varit för Max kunskaper i hur man kan använda verktyget hade jag antagligen missat ett par kritiska problem med denna sajt som hade över 10 000 indexerade URLer.

Har du använt Screaming Frog? Skriv i så fall gärna en kommentar och beskriv det bästa användningsområdena för tjänsten enligt dig.

Liknande inlägg:

Lämna en kommentar