Super Mario i Gmail

av Kristoffer Hilarius den 29 december 2009

i Övrigt

GmailJag har tröttnat på sega Outlook så numera använder jag mig av Gmail som mail klient både i arbetet och privat. Det finns enligt mig en massa bra funktioner med Gmail som man kanske inte alltid uppskattar till en början. Det finns även en del funktioner som kanske inte är så användbara men ändå lite roliga. En av de mer meningslösa ”funktionerna” som finns i Gmail är dess så kallade teman. Genom att klicka på ”Inställningar” och sedan på ”Teman” kan du välja mellan ett antal olika layouter på Gmail eller till och med designa din egen. Även om de inte skiljer sig i funktionalitet mellan olika teman tycker jag numera att de skulle kännas ganska trist att köra default temat.

För att tag sedan noterade jag att Google lagt till ett par nya teman varav ett hette ”Rekord” (eller ”High Score” om du kör på engelska). Om du, liksom jag, spelade Super Mario på Nintendo 8-bit så kommer du snabbt känna igen dig. Google har mer eller mindre snott layouten från det gamla klassiska tv-spelet vilket man faktiskt kan tycka är ganska anmärkningsvärt med tanke på att de döpt temat till ”Rekord”.

Liksom de flesta av Gmails teman ändras layouten på ”Rekord” beroende på tiden på dygnet. Följaktligen blir layouten svart (på samma sätt som ”nattbanorna” på Super Mario) under dygnets sena timmar. Just denna svarta layouten gör att det blir mer eller mindre opraktiskt att köra Super Mario i Gmail men om du är nostalgisk kanske du kan ha överseende med detta.

Liknande inlägg:

Lämna en kommentar